2023 Deprem Sonrası Hibrit Çalışma

Türkiye nin geleceğinin tahmin edildiği fakat çok hazırlıksız yakalandığı o kötü deprem felakatine uyandı gecesinde. Antep beşik gibi sallandı etkisi birçok ili vurdu. Bu felaket tüm yurdu derinden etkiledi. Ülke genelinde yas ilan edildi. Bayraklarımız yarıya indi. Ölen binlerce insan, engelli kalan kardeşlerimiz, evsiz kalan onca vatandaş deprem gerçeğini bize tekrardan en acı yönüyle hatırlattı.

Çalışma hayatı durdu. Türkiye ticaretinin, üretimin hatırı değer bir bölümü bu bölgede karşılanmaktaydı. Peki onca insan tekrar çalışma hayatına nasıl dönmeliydi. Üstelik iş yeri yerlebir olmuş insanlar, göç eğillimdeyken.

Devletin buna büyük ölçüde çözüm bulması gerekiyor. Öncelikle insanları orada yaşayacaksa çalışma hayatını yeniden canlandırması gerekmekteydi. Yapılacak olan yeni binalar bir yana üretimin durmadığı yerlerde çalışma hayatını desteklemeli ve hasar alan bölgelerde hibrit çalışma düzeni için adımlar atmalı. Bir sanayici bu bölgede işi hibrite uygun bir iş modeli olmayabilir. Fakat müşterileri için kullanacağı bir hibrit ortam verilmeli devletten. İş yeri yeniden inşa edilene kadar çalışması desteklenmelidir.

Bu uç noktalardan örnek vermemiz haricinde tabiki hibrit çalışmaya daha elverişli iş kollarında çalışanlar için uygun bir ortam sağlanmalıdır.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir